Yoga Centrum Delfzijl                      KASHMIR YOGA EN  MASSAGE

                                     (SHIATSU & ONTSPANNING)

 

TOT NADER BERICHT ZIJN ALLE REGULIERE LESSEN VANWEGE HET CORONAVIRUS  GEANNULEERD !

Onderstaand vind je de lestijden voor 2020. Het rooster bestaat uit 3 lesblokken die afzonderlijk van elkaar gevolgd kunnen worden.

Lesrooster        8 januari t/m 17 april  (15x)     -     15 april t/m 10 juli (10x)      -        2 september t/m 11 december (15x)

woensdag

19.30 - 20.45 uur Kashmir Yoga 

donderdag

10.30 - 11.45 uur Kashmir Yoga

19.30 - 20.45 uur Kashmir Yoga

vrijdag

10.30 - 11.45 uur Kashmir Yoga

Er zijn yoga matten aanwezig. Neem in ieder geval een grote handdoek of iets anders mee waarop je kunt liggen. Natuurlijk kun je ook je eigen yogamat meenemen als je wilt.

 

Tarieven:

Wanneer je je opgeeft voor een heel lesblok zijn de kosten 12 euro p/les van 5 kwartier en dien je het lesgeld in zijn geheel voor aanvang van het blok te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om 1 of meerdere losse lessen te volgen. In dat geval zijn de kosten 14 euro p/les van 5 kwartier. I.v.m de bezettingsgraad is overleg vooraf dan noodzakelijk.

Wanneer je je voor een heel lesblok hebt aangemeld kunnen gemiste lessen op een ander tijdstip ingehaald worden. Het is tevens mogelijk om gemiste lessen (max. 2) te gebruiken als deelbetaling voor een massagebehandeling naar keuze. M.u.v. klankschaal massage.
Het lesgeld dient voorafgaand aan de eerste les overgemaakt te zijn op rek.nr. NL26INGB0673482677 t.n.v. the piccadilly o.v.v. kashmir yoga of contant bij aanvang van de eerste les.

Heb je nog vragen? Loop gerust eens binnen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06 - 3080 1854

 

 

MASSAGE - THERAPIE

In Yoga Centrum Delfzijl is er de mogelijkheid om in de yogaruimte een massagebehandeling te ondergaan. Voor diegenen die yogalessen bij mij volgen geldt dat gemiste lessen (max. 2) gebruikt kunnen worden als deelbetaling voor een massage behandeling naar keuze.

Van tevoren wordt afgesproken of de behandeling overwegend op ontspanning gericht is of therapeutisch van aard is. In de praktijk blijkt echter vaak dat de massagebehandeling een combinatie van beide is. Ik werk vanuit het holistisch principe dus iedere behandeling wordt afgestemd op de persoon. Gelieve geen make-up te gebruiken bij een massagebehandeling.

I.v.m corona zijn er een aantal extra maatregelen getroffen:

- er worden momenteel geen gezichtsmassages gegeven in plaats daarvan adviseer ik een voetmassage

- nek en schouders worden alleen behandeld in buikligging

- indien gewenst kun je je eigen handdoeken meebrengen

- wanneer je ziek bent of twijfelt of je ziek bent, bericht mij dan op tijd. Als ik zelf twijfel over jouw gezondheid kan ik de behandeling staken.

- het grootste deel van de behandeling gebeurt in buikligging

- voorafgaand aan de behandeling kan ik een paar extra vragen stellen mbt jouw gezondheid

 

Zie ook onder contra indicaties.

 

MASSAGE zorgt voor diepe ontspanning • geeft nieuwe (levens) energie • heft pijnklachten op of vermindert deze • maakt spieren weer soepel • stimuleert de bloedsomloop • stimuleert de stofwisseling • zorgt voor afvoer van afvalstoffen • beïnvloedt het functioneren van organen • leert contact maken met het gevoel • zorgt voor balans in het lichaam

 

Hieronder wordt een kort overzicht gegeven van de massages. Voor een compleet overzicht zie onder het menu MASSAGES

 

MASSAGE TARIEVEN- Massages op afspraak

- SHIATSU 90 min (incl. intake) complete lichaamsbehandeling  € 90    Therapeutisch en ontspannend

- SHIATSU 60 min (incl. intake) € 60Therapeutisch

- SHIATSU 50 min (incl. intake) € 50 Ontspannend

- Klassieke massage 50 min € 50 Ontspannend

- Klankschaalmassage 50 min € 50 Ontspannend

- Gezichtsmassage 30 min € 30 Ontspannend

- Handmassage 30 min € 30 Ontspannend

- Voetmassage 30 min € 30 Ontspannend

 

SHIATSU

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die de doorbloeding van de spieren beïnvloed , het zenuwstelsel reguleert, het hormonale stelsel beïnvloed en energetisch het doorstromen van de meridianen (=energiebanen) activeert. Een goed uitgevoerde massage heeft effect op het totale lichaam! Het vermindert zowel fysieke als geestelijke klachten, of kan er zelfs voor zorgen dat deze helemaal verdwijnen. De massage is gericht op het corrigeren van fysieke onbalans. Ervaring leert dat overbelasting van spieren en gewrichten er vaak ongemerkt in sluipt. De geest wil dan meer dan het lichaam aankan. Shiatsumassage is een mogelijkheid om bewust te worden van je lichaam. De massage wordt gegeven op een gekleed lichaam.
Er wordt gebruik gemaakt van de Namakoshi methode en Ken Yamamoto methode (K.Y. Technique)

 

KLASSIEKE (ZWEEDSE) MASSAGE

Klassieke massage stimuleert de doorbloeding van weefsels en voert afvalstoffen af. Verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstofophopingen worden middels enkele stevige massagetechnieken weggemasseerd.

– Wanneer je in redelijk tot goede conditie verkeert zijn binnen één à twee klassieke massages van 60 minuten stijfheid van spieren verdwenen.
– Wanneer dit niet het geval is, dan is je conditie minder en zijn er oorzaken die het zelfherstellend vermogen belemmeren. De massage zal dan een klachtgericht karakter krijgen.
– Laat jezelf indien je een druk leven hebt preventief masseren. Afhankelijk van je dagelijkse inspanningen wat nodig is één keer in de maand tot eens keer in de vijf maanden.

 

KLANKSCHAAL MASSAGE

Bij klankmassage vindt de massage plaats dmv een klankschaal, of eigenlijk door haar trillingen. Bij een klankmassage worden klankschalen op het geklede lichaam geplaatst. Door zacht aanslaan worden de klankschalen in trilling gebracht. De zo ontstane klanktrillingen worden aan het lichaam doorgegeven. Deze klanktrilling ervaren de meeste mensen als aangenaam, weldadig en ontspannend.

VOETMASSAGE

Een voetmassage kan ontspannend werken doordat de bloedcirculatie in de voeten (weer) op gang gebracht wordt. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt de voet tevens gezien als een land kaart waarvan bepaalde punten op de voetzool naar een specifiek orgaan wijzen. Het masseren van deze punten kan ervoor zorgen dat het lichaam geactiveerd wordt om zichzelf weer te herstellen. Vanuit de shiatsu wordt er gemasseerd om een betere doorstroming van de energie in het lichaam te verkrijgen waardoor lichaam en geest weer meer in balans komen.

Een voetmassage kan dus zowel ontspannend, genezend, energetisch als ook preventief op uw gezondheid werken.

GEZICHTSMASSAGE

Is gericht op ontspanning. Voor een optimaal effect van verjonging kan voorafgaand een uitgebreide nek-massage gedaan worden opdat deze spanningsvrij gemaakt wordt waardoor de afvalstoffen van het hoofd zo beter afgevoerd kunnen worden. Eventueel is een gezichtsmassage ook te combineren met een buik- hand- en/of voetmassage tot een behandeling van een uur.

 

er wordt niet gemasseerd indien er sprake is van;

– Koorts
– Algemene infectieziekten: verkoudheid, griep en keelontsteking wanneer het kantelpunt nog niet bereikt is. Indien herstel is ingetreden kan het weer wel
– Te veel pijn
– Extreme vermoeidheid en uitputting (massage kan dan slecht worden verwerkt)
– Slechte algehele gezondheid
– Interne klachten zoals; Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
– Besmettelijke huidaandoeningen
– Algemeen onwel zijn: misselijkheid, braken, diarree
– Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
– Onverklaarbaar gewichtsverlies
– Onverklaarbare vermoeidheid
– Duizeligheid
– Onderstaande pathologie beelden;
* Traumatische klachten zoals: grote open wonden
* Orthopedische klachten (botbreuken)
* Ernstige psychische klachten

 

Voor meer info en algemene voorwaarden zie onder menu MASSAGES