Sylvia C. Ladage

 

“The first thing is to come to a peace pact with your body and never break it. Once you have come to a peace pact with your body, the body becomes very, very friendly. You look after the body, the body will look after you; It becomes a vehicle of tremendous value, it becomes the very temple.” Osho

 

                                                              

mijn visie mbt - Yoga - SHIATSU Massage - K.Y. Technique - Massage

Ons lichaam beschikt over een zelfherstellend vermogen. En meestal wil het lichaam wel maar krijgt het de tijd niet omdat het lichamelijk (genezings)proces wordt verstoort met de ratio.
Wat in de praktijk vaak betekent dat men gewoon het geduld niet heeft om het lichaam de tijd en de rust te gunnen om uit zichzelf te herstellen omdat “er nog van alles gedaan moet worden” wat net even belangrijker is. “Het komt nu even niet uit” zegt men dan. Niet beseffend dat deze redenatie komend vanuit de ratio één van de grootste valkuilen is die ervoor zorgt dat wij ons lichaam steeds vaker negeren.
Tezamen met de prestatie- en consumptiemaatschappij die hier handig gebruik van maakt, zorgt dit ervoor dat men zich vaak te laat realiseert dat men maar één lichaam heeft en daar een heel leven mee moet doen.

Omdat ik van mening ben dat massages en het beoefenen van Yoga elkaar ondersteunen in het lichamelijk en geestelijk in balans houden en brengen van het lichaam 9en daarmee bijdragen aan de vitaliteit in het dagelijks leven), ben ik vanaf 2016 begonnen met het volgen van diverse massage opleidingen. 
De massages die ik geef kunnen zowel therapeutisch als ontspannend van aard zijn of een combinatie van beide. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk te reageren op wat het lichaam aangeeft. Zo kan het voorkomen dat een behandeling bestaat uit een combinatie van Zweedse massage en Shiatsu volgens de methode van Ken Yamamoto en Namikoshi. 
Het grote voordeel bij massages is dat de client hierbij niets hoeft te doen. Alleen het te ondergaan en ervan te genieten.

 

- Kashmir Yoga -

Kashmir Yoga en de filosofie daarachter, het non dualisme, kent geen leiders of volgelingen. Het is puur een methode van zelfleer die leidt tot de ontdekking van je ware zelf.

Na inmiddels meer dan 40 jaar beoefening van Kashmir Yoga volgens de principes van Jean Klein, meen ik met een gerust hart te kunnen beweren dat het van een grote toegevoegde waarde is op mijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het beoefenen ervan geschiedt niet omdat het 'moet' of vanuit een ijzeren discipline, maar puur op een manier waarop mijn lichaam er zelf om vraagt, omdat ik heb geleerd te luisteren naar en te communiceren met mijn lichaam.
Dat is tevens het grote onderscheid met bijv. het beoefenen van sport, wat meestal competitief of sterk resultaatgericht is. Op deze manier is de Yoga op een natuurlijke wijze volledig geintegreerd geraakt in mijn dagelijks leven. Net zo gewoon als eten en slapen dus.

Maar de nieuwsgierigheid en ontwikkeling zijn gebleven. Sinds 2014 ontdekte ik de Tao Healing Yoga. Deze Chinese vorm van Yoga is gebaseerd op de filosofie van de Tao en het Taoisme. Vanaf 2015 ben ik mij, na een bezoek aan Siberie, ook gaan interesseren voor Sjamanisme. Het leverde mij zowel een verbreding alsook een verdieping op van de inzichten die ik al had want de kennis uit de diverse windstreken hebben uiteindelijk meer overeenkomsten dan verschillen.

Zowel in Delfzijl als bij mij thuis in Burlage (D) heb ik een yogacentrum geopend waar ook massages worden gegeven. Bij alle behandelingen die ik geef richt ik mij op de fysieke alsook mentale signalen van mijn client. Ik handel vanuit mijn jarenlange opgedane kennis gecombineerd met diepe intuitie.

 

-  mijn lessen -

Jean Klein bracht de Kashmir Yoga naar Europa. Hij noemde zijn stijl van Yoga eigenlijk geen Yoga maar "body awareness". Tijdens de lessen begeleid ik je d.m.v.  Hatha yoga houdingen en ademoefeningen, in het richten van je aandacht opdat je je bewust wordt van je (energie)lichaam.  Het (aan)leren van continue aandacht voor je lichaam en geest resulteert in een groter zelfbewustzijn, welke ook doorwerkt in het dagelijks leven.

Door te leren om vanaf een afstand en op een objectieve manier naar jezelf te kijken, leer je uiteindelijk los te laten, en is zowel je lichaam als je geest in staat om helemaal vanuit zichzelf, op een natuurlijke wijze te ontspannen. Door regelmatig oefenen kan vanuit deze ontspanning je (levens)energie (weer) vrijuit stromen.

Inmiddels zijn er in de lessen ook invloeden te vinden uit de van Chinese oorsprong Tao Healing Yoga evenals Lu Jong, de Tibetaanse Yoga. Beide vormen van Yoga zijn er sterk op gericht het zelfgenezend vermogen van het lichaam in stand te houden of te bevorderen. Iets wat mijn grote interesse heeft.

 - Persbericht 14 april 2020 -

 

'Wherever you are whatever you do, be sure to live a happy life!'