Voor alle ademoefeningen geldt: leer ontspannen rechtop te zitten!
De meeste ademoefeningen worden in een ontspannen rechtop zittende positie uitgevoerd. Hoe ontspannender je zit, hoe beter het effect van de ademoefening waar te nemen is. Hoe rechter je zit, hoe meer ruimte er is in je bovenlichaam om volledig gebruik te kunnen maken van je longcapaciteit.
Stop direct met oefenen wanneer je niet meer ontspannen zit. Het heeft geen zin om verder te gaan. Kom eerst tot rust en begin dan gewoon opnieuw. Dwing jezelf niet in kleermakerszit wanneer je daarin niet kunt ontspannen. Maar maak gebruik van een meditatiekussen, yoga krukje of gewoon een rechte stoel. Sommige ademoefeningen kunnen ook staand of liggend uitgevoerd worden.

Wanneer je zeker wilt weten of je de oefening goed blijft doen, abonneer je dan op het on-line lesprogramma. Hierbij ontvang je een persoonlijke begeleiding bij je Kashmir Yoga en/of Pranayama beoefening.

Duur: 13 maanden
Prijs: €80.00

"EveryBODY deserves a massage....."

 

Omdat mijn behandelingen persoonsgericht zijn is het niet mogelijk om een vergoeding te krijgen via het ziekenfonds. Deze vergoedt nl alleen standaard behandelingen. Ook is de korting die je via de zorgverzekeraar krijgt relatief omdat je meestal aanzienlijk meer premie per maand betaald. Deze verkregen kortingen zijn daardoor vergelijkbaar met de korting die je krijgt wanneer je een abonnement neemt bij het Huis van Zen.

Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Hoe werkt dit?

In incidentele gevallen is het mogelijk om een korting op een behandeling te verkrijgen dmv een alternatieve betaling. Dit werkt als volgt; laat mij weten waarom je een korting wilt en wat jouw alternatieve betaalmethode is in ruil voor een korting op een behandeling.

Deelmassages zoals bijv. alleen handen, voeten of gezicht kosten 30 euro p/half uur.l De overige massagebehandelingen kosten vanaf 60 euro p/uur.  Dit is incl. een eventueel voor- en/of eindgesprek (meestal bij een eerste behandeling)

Je kunt van tevoren aangeven welke massage je wilt. Hoe langer je bij mij in behandeling bent hoe effectiever ik een behandeling op jou kan afstemmen.

"Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte"

 

Welkom bij het Huis van Zen.

Het begrip Zen komt uit het boeddhisme en wordt in de volksmond geassocieerd met ontspannen zijn, stil worden en luisteren naar wat er diep in je opkomt.
Naar dat gevoel moet je leren luisteren, zelfs wanneer dat soms tegen je eigen logica ingaat. Het is tevens bekend dat dit vaak geen makkelijke opgave is. Het huis van Zen biedt je diverse mogelijkheden om te leren gaan met de delicate balans tussen de structuren binnen jouw mogelijkheden en de vrijheid hoe hier mee om te gaan. Dit alles op een wijze waarbij ontspanning voorop staat.

Hierbij nodig ik je uit om onder mijn begeleiding op verschillende manieren meer kennis te nemen van jezelf. D.m.v. een shiatsu of ontspanningsmassage, yoga en/of meditatie help ik jou weer te leren luisteren naar je eigen behoeften. Opdat je je eigen veerkracht leert te ontdekken en de regie die je daarover hebt.

Sylvia C. Ladage

 

 

De Kraanvogel.

 

 

Vanaf haar 17e is Sylvia (1965) begonnen met het beoefenen van Kashmir Yoga bij Koos Zondervan, en ze is er nooit mee opgehouden. Tegelijkertijd is ze zich gaan verdiepen in de daarachter liggende filosofie van het Non-Dualisme. Voor het eerst leerde ze te onderzoeken hoe haar lichaam en haar geest werkt. Een continu evoluerend proces dat, net zoals iedere ervaring, kleur en vorm aan je leven geeft.
Met haar onderzoekende maar ook avontuurlijke geest  heeft haar interesse zich uitgebreid naar diverse vergelijkbare filosofieen en de kunst van het bewegen. De invloed van de jarenlange Kashmir Yoga beoefening komt duidelijk naar voren in haar levenshouding. Zo maakt zij zelfbewust haar keuzes in het leven met als gevolg dat het enige beroep wat bij haar past is dat van zelfstandig ondernemer. In die hoedanigheid heeft ze mogelijkheid om datgene te leren wat haar past. In een tempo dat haar past. In de tijd die haar past. En op de manier die haar past. Door de jaren heen heeft ze zich kunnen verdiepen in het Taoisme via de Tao Healing Yoga en het Sjamanisme van m.n de Noord Amerikaanse Indianen en de Maya's.
Wat haar hierin voornamelijk interesseert zijn niet de verschillen tussen deze culturen maar juist de overeenkomsten in de inzichten mbt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de beleving van het leven an sich.  Sinds mensenheugenis wordt de kennis hierover wereldwijd gedeeld en doorgegeven. Aan hen, die het horen willen.
En ook al beweegt ze zich zeer dicht tegen de oude tradities aan, uiteindelijk heeft ze zich veel van de kennis eigen weten te maken. Hierdoor is ze in staat om er op een hedendaagse manier vorm aan te geven in haar leven.
Haar kennis en ervaring, maar ook het enthousiasme deelt ze graag met je. Als mens. Want in het doorgeven van iets wat een ieder eigenlijk al bij zich draagt, maar uit het zicht heeft verloren, zijn geen leiders en geen volgers.

 

“We do not become healers.
We came as healers. We are.
Some of us are still catching up to what we are.

We do not become storytellers.
We came as carriers of the stories that we and our ancestors actually lived. We are.
Some of us are still catching up to what we are.

We do not become artists.
We came as artists. We are.
Some of us are still catching up to what we are.

We do not become writers.. dancers.. musicians.. helpers.. peacemakers.
We came as such. We are.
Some of us are still catching up to what we are.

We do not learn to love in this sense.
We came as Love. We are Love.
Some of us are still catching up to who we truly are.”

~ Clarissa Pinkola Estes

Uitnodiging om deel te nemen aan de GRATIS Kashmir Yoga introductieles via Zoom.

 

Nee, hoe leuk het plaatje ook. Kashmir Yoga heeft niets te maken met het africhten van katten. Hooguit met het feit dat ik er een enorme liefhebber van ben. Vanwege hun aangeboren lenigheid, gratie en souplesse. Maar vooral om wat ze zijn. Gewoon K A T.

Niet geheel toevallig dat de filosofie achter Kashmir Yoga hiermee overeenkomt. N.l. ontdekken wie of wat je werkelijk bent. D.m.v. yoga oefeningen, objectieve waarneming, non-dualistisch denken een levensstijl ontwikkelen die bij jou hoort. Zonder dogma's of regels van buitenaf. Ook geen beloftes dat dit zich ontwikkeld binnen een vooraf vastgestelde tijd. Het (opnieuw) leren voelen wat jouw llichaam en geest nodig hebben ontwikkeld zich nl. binnen de tijd die jij nodig hebt om tot deze inzichten van zelfrealisatie te komen.

Nieuwsgierig? Fijn! Then come and let us join in this journey together.

Dinsdag 8 december 19.00 - 20.00 uur. Klik op deze link om je aan te melden   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En nee, ik ga je daarna niet overhalen een volledige cursus te volgen. Maar laat het rustig bezinken. Uitgangspunt bij Kashmir Yoga is dat jij bepaald wat goed voor jou is. Dus vraag jezelf eens af wat je nu echt wilt met je leven vanaf 2021?

 Medio januari start ik o.a. weer met ZOOM lessen. En wie weet treffen we elkaar dan opnieuw. Tot zover wens ik je het allerbeste.

Sylvia C. Ladage